Blog

Dozen of articles. Improve your lifestyle now!

Ev temizliği yapmanın püf noktaları

Bir evin ne şekilde temizleneceğini belirleyen unsurlardan biri bunun için ne kadar zaman ayrılacağı, diğeri de ne tür bir temizlik istendiğidir. Gün olur evinizi 1 – 2 saat içinde toparlamak durumunda kalırsınız, gün olur bütün bir günü kapsayan hatta ertesi güne de sarkan geniş bir ev temizliği yapmayı planlarsınız. Evin büyüklüğü de belirleyicidir tabii. Bu yazıda sizi ev temizliği yapmanın püf noktaları konusunda aydınlatmaya çalışacağız, bazı küçük sırların mekanınızın daha iyi görünmesine yardımcı olacağını umuyoruz:

  1. Ahşap mobilyaların parlaması için önce üstüne biraz sıvıyağ damlatılmış eski bir yünlü bez, sonra da temiz bir toz bezi kullanın.
  2. Duvar kağıtlarının üstündeki parmak izi lekelerini, kirleri silgiyle silerek ortadan kaldırabilirsiniz.
  3. Hasır iskemle ve masaların pırıl pırıl görünmelerini sağlamanın yolu onları arada bir oksijenli suyla silmektir.
  4. Üstüne bir parça krem deterjan dökülmüş orlon bir bez camlardaki inatçı lekeleri camı çizmeden çıkarabilmenizi sağlar.
  5. Alkol ampulleri çok güzel temizler. Fakat ampulün yüzeyi pütürlüyse başka bir yöntem uygulamalısınız: Önce bir parça kesilmiş soğanla silin, sonra nemli bir bez kullanarak temizleyin.
  6. Beyaza boyanmış tahta kapı ve pencereleri temizlemek için de soğan kullanabilirsiniz. Birkaç tane soğanı suya atın ve iyice yumuşatıncaya kadar kaynatın. Biraz soğuduğu zaman bir bezi bu suyla ıslatıp temizlenecek yerleri silin. Diğer bir yöntem de 2’ye bölünmüş çiğ bir patatesi ellerinizin bıraktığı izler ve lekeler üzerine hafifçe sürmektir.
  7. Fırın temizliği için yatmadan önce fırının içine içinde sıcak su ve amonyak olan bir kap koyun ve kapağı kapatın. Sabahleyin kapağı bir süreliğine açık bırakın, sonra da sünger kullanarak silin.
  8. Ev temizliği yapmanın püf noktaları listemizde sırabıçakları, çelik eşyaları, islenmiş ve yağlanmış mutfak eşyalarını pırıl pırıl temizleyecek bir ürün önermeye geldi; limon kabuğu. Güneşli bir yerde kurutulmuş limon kabukları bu tip eşyaları tertemiz yapar.
  9. Küvet ve lavabo temizliği yapmayı en sona bırakın çünkü bu bölümleri su tazelemek, toz bezi yıkamak gibi sebeplerle sıklıkla kullanacaksınız.
  10. Buzdolabınızdaki yiyeceklerin itici kokulara sebep olmaması için dolabın bir köşesine vanilyaya batırılmış bir parça pamuk koyun.
  11. Beyaz renkli perde ve tüllerin muhteşem bir beyazlığa kavuşması için onları yıkadığınız suya 2 yemek kaşığı toz şeker koyun.
  12. Banyo temizliği yapacağınız zaman ilk işiniz çöp kutularını boşaltmak olsun. Sonra yerlerdeki kirleri, tüyleri, saç tellerini süpürün. Klozeti, musluğu ve musluk aparatlarını dezenfektan bir ürünle temizleyin. Fayansları, duvarları ve tavanı özenle silin, bunu önce su tutup sonra kurulayarak da yapabilirsiniz. Aynaları silip parlatmayı da unutmayın.
  13. Kristalleri parlatmak için onları yıkadıktan sonra içine biraz sirke atılmış suda durulayın.
  14. Bir torbaya sabun koyun, torbayı gardırobunuzun içine koyun ve birkaç gün dolap kapısını açık bırakmamaya dikkat edin. Bunun sonucunda gardıroptaki bütün giysilere sabun kokusu sinecektir.
  15. Halınızda canınızı sıkan mobilya izleri mi var? Üstlerine buz koyun, buz eridikten sonra da elektrik süpürgesini o bölgede gezdirin.

Bir önceki yazımız olan Evde hasta bakımı hakkında genel bilgiler başlıklı makalemizde evde hasta bakımı, hasta bakıcısı ve hasta yatağı hakkında bilgiler verilmektedir.

Comments for this post are closed.

Hasta Yakını Stresi ve Durumu Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Kronik bir sağlık sorunu olan birine bakım vermek alışveriş yapmak, yemek hazırlamak ve yedirmek, kişinin ve yaşadığı …

Bebekler Ne Zaman Su İçebilir?

Boğazınızın kuruduğunu hissettiğiniz sıcak bir günde doğal olarak bir bardak suya uzanırsınız. Bu, 2 – 3 aylık …

Kreş Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Nokta

Çocuğunuzu bir kreşe vermeyi düşünüyorsanız onun için en iyi şartları sağlayacak bir yer bulmayı istersiniz. …